Welkom op Midden-Delflanddag

De huifkar zorgt tijdens de Midden-Delfland Dagen voor verbinding in Maasland

Tijdens de Midden-Delfland Dagen op 18 en 19 juni a.s. kunt u zich in Maasland per huifkar laten vervoeren. Op beide dagen rijdt de huifkar heen en weer van Hoeve Bouwlust naar museum De Schilpen. Op zaterdag stopt de huifkar ook bij molen De Drie Lelies.

Het thema ?Midden-Delfland verbindt? inspireert tot heel veel activiteiten.

Bij museum De Schilpen maak je kennis met het ?Het rijke ridderlijke verleden van Maasland? en 775 jaar verbondenheid met de Ridderlijke Duitsche Orde. Stap binnen in de Ridderzaal en bekijk de maquette van de Commanderij van Maasland. Er is een bouwplaat om de Commanderij na te maken. Kinderen kunnen als ridder of jonkvrouw op zoek gaan naar sporen van het verleden. Natuurlijk wil je ook op de foto in of en? eruit zag.

De Schilpen is ook het startpunt van Gastvrij Midden-Delfland om inwoners te ontmoeten.

Bij Molen De Drie Lelies kun je zien hoe graan tot meel word gemalen met behulp van windkracht. Uiteraard kun je de molen bekijken en er zijn diverse meelproducten te koop. Leden van de bijenvereniging vertellen graag over het houden van de bijen en hoe je honing maakt.

Boogschieten, een vogelverschrikker maken, slootjes onderzoeken, je boerenknechtdiploma halen, een speurtocht over de boerderij, melk tappen? Het kan allemaal bij Hoeve Bouwlust. Ook zijn er demonstraties van wol spinnen en dorsen.

Midden-Delfland verbindt

Wandel-, fiets- en vaarroutes brengen bezoekers vanuit de omringende gemeenten naar deze unieke groene oase in de Randstad en de verschillende activiteiten.

Kijk voor het volledige programma op middendelflanddag.nl.